Mert ezt mindenki szereti. Ahogy a mondás is tartja:
“Legjobb süti a rántott hús” 🙂

Sok minden rántva, rizzsel és vajas burgonyával, szószokkal, salival.
Leírás
Mert ezt mindenki szereti. Ahogy a mondás is tartja: "Legjobb süti a rántott hús" :)Hozzávalók
Rántani valókhoz
Kaprimártáshoz
A vajas burgonyához
Utasítások
-
A hozzávalókat előkészítjük és bepanírozzuk. Jelenesetben, gomba, karfiol, csirkemell, medves sajt, sajt és hagyományos módon kirántjuk.
-
A rizst lepirítjuk és hozzáadjuk a kukorica konzervet
-
Dobunk bele egy leveskockát (lehet forró levest is hozzáönteni, de épp' elfogyott) és felöntjük lobogó vízzel.
-
Sózzuk egy kicsit (a rizs ki fogja szívni mind a kockás, mind a rendes leveses változatból a sót) és lefedve kis lángon főzzük, amíg
-
ilyen nem lesz. Ilyenkor az alja még "leveses". Ekkor lehúzzuk a tűzről
-
és egy konyharuhával letakarjuk a lábost, majd a fedőt is rátesszük -ha lehet- jó szorosan és 20 percre félretesszük
-
20 perc múlva pergős, de még sem száraz rizs lesz a jutalmunk.
-
A kapribogyó mártást ismert módon elkészítjük.
-
A főtt krumplit meghámozzuk és vajon meghúzzuk
-
Mindent frissen és forrón tálalunk