Tökfőzelék
Hozzávalók
Instructions
-
A hagymát megpirítjuk
-
Beleszórjuk a fűszerpaprikát és elkeverjük
Figyeljünk rá, hogy ne égjen meg! -
Hozzáadjuk a lecsót
-
Hozzáadjuk a jól kinyomkodott tököt
-
Elkeverjük, sózzuk, szükség szerint alaplével felöntjük
Az alaplé akkor kell, ha valóban jól kinyomkodtuk, kicsepegtettük, mert ellenkező esetben dob ki magából folyadékot és híg lesz a főzelék. (Itt fagyasztott alaplé került bele) -
Beledobunk még kapor szárat és lasú tűzön készre főzzük
-
Amikor kész (kb. 25-30 perc), kivesszük a kapor szárat (kidobjuk), majd turmixpohárba vagy egy másik edénybe kivesszük a paprikákat (ami a lecsóval került a főzelékbe), természetesen ezzel belefog kerülni tök is, de ez így rendben is van.
-
Krémmé mixeljük
-
Beleszórunk a főzelékbe apróra vágott friss kaprot
-
Ezt a krémet hideg, simára kevert tejfölhöz adagoljuk (hőkiegyenlítés), ha kell szedünk még a főzelék levéből is. Azután ezzel "sűrítjük vissza a tökfőzelékünket.
-
Forrón, virslivel vagy kolbásszal esetleg pörkölttel tálaljuk. (Én most sült kolbásszal ettem)
A kalória csak a főzelékre vonatkozik :)
Táplálkozási adatok
Adag 3
- Mennyiség adagonként
- Kalóriák 125kcal
- % Napi érték*
- Teljes zsír 6g10%
- Összes szénhidrát 14.5g5%
- Élelmi rost 3g12%
- Cukrok 6.7g
* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően.
0 comments on “Tökfőzelék”Add yours →