A húsimádó verzió (Figyeljünk a káposzta és hús 1:1 arányára) és csak nevében töltött 🙂
Töltött káposzta
Leírás
A húsimádó verzió (Figyeljünk a káposzta és hús 1:1 arányára) és csak nevében töltött :)Hozzávalók
Utasítások
-
A fűszereket és a tojást összekeverjük a darált hússal
-
A rizst megfőzzük, ha kihűlt azt is hozzákeverjük
-
A káposztát lecsepegtetjük és átvágjuk (nem kell átmosni!!!)
-
A káposzta egy részét az üst/bogrács aljára tesszük (mehet alá egy kis szalonna vagy szalonna bőr is), beledobjuk a babérleveket és az egész borsot, szórunk bele őrölt köményt és fűszerpaprikát is. A megfőzött vagy előfőzött csülköt nagyobb darabokban erre helyezzük.
-
Aztán még egy sor káposzta és jöhet a hús (jelenesetben lapocka), szintén nagyobb darabokban, majd felöntöm a füstölt csülök főzőlevével (azért érdemes nézni mennyire sós!)
-
Még egy réteg káposzta, majd jönnek a gombócok
-
majd befedem a maradék káposztával és annyi vízzel még felöntöm, hogy pont a tetejéig érjen, de ne lepje teljesen el,
-
majd megy a tűzre és még ezt is jól megszórom fűszerekkel
-
Kis lángon 2-3 órát főzöm az üstben, néha ellenőrzöm, hogy a káposzta és a lapocka megpuhult-e, egy óra után már lehet után sózni is (óvatosan a füstölt csülök miatt) Kevergetni nem kell, csak forgatni.
-
Ha megfőtt
-
tejföllel locsolva mehet is a tányérra